• TEL +32 (0)497 400 800
  • Amersveldestraat 192 8610 Kortemark
  • EMAIL danny@magnumboard.be

Bouwproces van magnumboard

Ons doel is het huis waarvan u droomt te realiseren. Om dat te bereiken, laten we niets aan het toeval over. Wat mag u allemaal van ons verwachten?

 

Bouwproces Magnumboard: stap 1

Kennismaking reeds bij ontwerpfase

Tijdens een kennismakingsgesprek nemen wij samen met u  en uw architect het bouwproject door. Onze inbreng in deze fase zal eruit bestaan om uw ontwerp zo prijsgunstig mogelijk bij te sturen waar mogelijk.

Bouwproces Magnumboard: stap 2

Offerte

Na de aanpassingen van het ontwerp  door de architect, maken wij  voor u een gedetailleerde offerte op.  Dit kan gaan van enkel de fabricatie van de wanden tot een volledig water- en winddicht gebouw, dit met hulp van onze vaste onderaannemers.  In deze fase dienen we wel reeds te beschikken over het EPB-verslag en bestek van de architect. Wij maken hierna een opsomming  van wat u mag verwachten met de bijhorende prijs.

 

Bouwproces magnumboard: stap 3

Bestelling

Wanneer u de offerte goedkeurt, gaan we van start met uw droomwoning!

Bouwproces magnumboard: stap 4

Uitvoeringsplannen

Onze ingenieurs en technische tekenaars maken de productieplannen op in het bijhorende tekenprogramma, waarmee we in een later stadium onze CNC-machine kunnen aansturen.

Bij vrij complexe dossiers zullen wij beroep doen op uw stabiliteitsingenieur die ook instaat voor de onderliggende funderingen.

Bouwproces magnumboard: stap 5

Goedkeuring plannen

Wij hebben niets liever dan dat onze klanten erg betrokken zijn bij hun bouw. Daarom nemen we graag nog eens alle plannen met u door.  Op uw beurt kan u deze doornemen met de aannemers die uw technieken zullen plaatsen. Deze goedkeuring zet het licht op groen voor de start van de productie. Vanaf dit moment kunnen ook de ramen en deuren al besteld worden.

Bouwproces magnumboard: stap 6

Planning

Na goedkeuring van de plannen, wordt er met de diverse aannemers overlegd zodat alle aanvullende bouwelementen besteld kunnen worden. Op deze manier kan de ruwbouw na de montage onmiddellijk afgewerkt worden.

Productie van magnumboard wanden

De productie

Na de goedkeuring kunnen wij de productie organiseren.  Er wordt een draaiboek opgesteld in welke volgorde de panelen geplaatst worden op de werf. Dit vormt verder de rode draad in het hele productieproces. De productie neemt een 4-tal weken in beslag.

Bouwproces magnumboard: stap 8

Transport naar de werf

De houten wanden worden verticaal op de werf geleverd. De kleinere formaten worden op stalen bokken op de werf geplaatst. Voor de langere wanden werken we met afzetcontainers. Plaats op de werf dient vooraf goed besproken te worden.

Bouwproces magnumboard: stap 9

Montage

Deze fase neemt gemiddeld een drietal dagen in beslag met een montagekraan.

Bouwproces magnumboard: stap 10

Plaatsing van ramen en deuren, dakdichting en gevelbekleding

In samenwerking met onze vaste partners leveren wij een gesloten ruwbouw af. In deze fase worden alle ramen en deuren geplaatst, het dak gedicht (hellend of plat dak) en de gevelbekleding afgewerkt.

Bouwproces magnumboard: stap 11

Binnenafwerking

De binnenafwerking van een woning in magnumboard kan vrij snel uitgevoerd worden aangezien over elke discipline reeds grondig is nagedacht. Alle uitsparingen in de muren en gewelven zijn reeds voorzien. Bovendien is magnumboard, net zoals houtskeletbouw, een droge bouwmethode.

Bouwproces magnumboard: stap 12

Altijd bereikbaar

Zit ons werk er nu op? Neen, helemaal niet. Graag helpen we u verder als u nog vragen of opmerkingen heeft.

Wenst u graag meer informatie, een werfbezoek, een gratis offerte of een vrijblijvend gesprek om de voordelen van magnumboard te ervaren? Aarzel niet ons te contacteren.

Contacteer ons