• TEL +32 (0)497 400 800
  • Amersveldestraat 192 8610 Kortemark
  • EMAIL danny@magnumboard.be

FAQ

Het bouwen van woningen met technische houtpanelen biedt u ruimschoots de vrijheid in het ontwerpen. Volgende eigenschappen geven u extra mogelijkheden:

Het materiaal kan belast worden op zowel druk en op trek, terwijl er in traditionele bouwwijze al vlug met verschillende materialen moet gewerkt worden (baksteen, beton, staal). Dit heeft u behoorlijk wat tijdswinst tijdens het bouwen.

Het feit dat onze massieve panelen door een CNC-machine bewerkt worden, heeft ons ook een grote vrijheid in vormgeving, terwijl er met andere bouwwijzen al vlug een mal dient gemaakt te worden.

Bouwen met hout is altijd nuttig. Met magnumboard kun je enkel woningen bouwen met een E-peil lager dan E60, terwijl dat bij traditioneel bouwen een behoorlijke inspanning en investering vereist. Kiezen voor magnumboard is dus goed nieuws voor de toekomst. Het gebouw zal met eenzelfde muurdikte niet alleen energiezuiniger zijn dan zijn traditionele variant, het zal ook makkelijker verkoopbaar zijn en zelfs meer opbrengen.

Aan elk bouwproject hangt een prijskaartje vast en moet dit in geheel de bouwperiode goed opgevolgd worden.

Te starten met de fundering die zeker niet zwaarder en sterker hoeft uitgevoerd worden dan bij traditioneel bouw, integendeel.

Gezien er bij de werkvoorbereiding van een magnumboard woning reeds heel wat aandacht wordt besteed aan de later te plaatsen technieken en afwerkingen, betekent dat een grote tijdswinst op de werf.  Bij ons systeem kunnen reeds alle voorbereidingen getroffen worden in de werkvoorbereiding zoals uitsparingen in de wanden en gewelven voor ventilatie, sanitair, inwendige kanalisaties voor bekabeling, ... In deze fase kan de klant door zijn toekomstig huis wandelen en nazien of alle voorzieningen zich op de juiste plaats bevinden. Ook de precisie waarmee dat gebeurt kan ter plaatse op een werf nooit geëvenaard worden. Zo bent u als bouwheer zeker dat alles op de juiste plaats zit. Op de werf hoeft er geen kap- en breekwerk meer te gebeuren.

De plaatsing van een gemiddelde eengezinswoning neemt 3 werkdagen in beslag.

Woningen uit magnumboard voldoen ruimschoots aan de gestelde akoestische eisen. Dankzij de massieve wanden uit technische houtpanelen en voldoende isolatiemateriaal, zal u geen last hebben van geluidshinder.

 

Aangezien we onze muren, vloeren en eventueel daken in een droge fabrieksomgeving maken met uitsluitend droge materialen is het eindproduct op zich meteen een droog product. Plaatsing op de werf neemt minimale tijd in beslag en kan ingepland worden naargelang de weersomstandigheden. De constructie is meteen wind- en waterdicht en we gebruiken geen water bij het monteren van de woning. De vele liters water die in cement kruipen voor het metsen van bakstenen muren en het aanbrengen van de deklagen hoeven dus niet uit te drogen. De dragende, houten constructie zit ingesloten tussen vochtwerende beplating en folies. Regenwater of optrekkend vocht kunnen het hout evenmin bereiken dankzij het afdichten van alle mogelijke kieren.

Magnumboard voldoet helemaal aan de gestelde brandveiligheidseisen en -voorschriften. Sterker nog, vuur heeft binnen dezelfde tijd een kleinere impact op een constructie in magnumboard dan op een traditioneel gebouwde constructie. Wanneer een houten balk brandt, vormt er zich een buitenlaag van houtskool die de kern (= de stevigheid) beschermt. Zo kan je perfect voorspellen wanneer een houten balk dreigt door te knappen met instorting van de constructie tot gevolg. Metalen liggers daarentegen, veelal gebruikt bij andere bouwmethoden, knappen sneller door en op een onvoorspelbaar moment.